Păstrarea curățeniei în zona locurilor de joacă și a părculețelor din Craiova continuă să fie o mare problemă a urbei, în ciuda avertismentelor și chiar a amenzilor aplicate, în acest sezon estival, de către polițiștii locali.

Directoarea Regiei de Administrare a Domeniului Public Craiova, Aurelia Filip, confirmă existența acestor stări de fapt, nu puține fiind situațiile când personal a intervenit în astfel de cazuri. Cei care dau cu mătura, poate chiar şi de patru ori pe zi într-un singur spaţiu, ajung să adune saci întregi de sticle din plastic, pahare de cafea, diverse ambalaje şi mucuri de ţigară.

Coşurile de gunoi, amplasate chiar sub nasul cetăţenilor, au devenit astfel piese de decor. Cojile de seminţe nu vor dispărea niciodată din jurul băncuţelor situate în preajma locurilor de joacă, bunicile sau mămicile fiind cele care practică astfel de „activități”. Proprietarii de câini participă şi ei la crearea unui peisaj dezastruos, spaţiul verde şi chiar zonele cu nisip pentru cei mici fiind invadate cu materiile fecale ale animalelor.

Potrivit Aureliei Filip, au avut loc campanii de informare a cetățenilor, indiferent de vârstă, au fost date amenzi în cazul celor are au continuat să-şi plimbe câinii fără punguţă şi lopată, au fost aplicate sancțiuni și în cazul celor care obişnuiesc să manânce seminţe pe băncile din parcuri sau din Grădina Botanică, o parte dintre craioveni neînțelegând, însă, că trebuie să respecte anumite reguli de conviețuire.

Articolul precedentA început repartizarea posturile din învățământul doljean
Articolul următorMesaje anti Kozlodui pe stadionul din Bănie