Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova găzduiește, în această perioadă, evenimentul „Vara experimentului la Ştiinţe”, acțiune organizată în cadrul Proiectului finanţat de Banca Mondială, ROSE.

Elevi din cele cinci judeţe ale Olteniei au ajuns în Bănie pe data de 19 august şi, până pe 2 septembrie, vor participa la seturi de activităţi, care să-i ajute să facă mai uşor pasul de la învăţământul liceal la cel universitar. „Ateliere de ştiinţe, activităţi de consiliere, vizite de studiu la instituţii din domeniu din Craiova şi din ţară sunt câteva dintre modalităţile prin care organzatorii le vor arăta adolescenţilor de ce este cool să fii la Ştiinţe”, se arată într-un comunicat de presă al Universității din Craiova.

Tinerii participanţi au fost selectaţi din mai multe școli din Oltenia, respectiv Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” (Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” (Bălceşti, Vâlcea), Colegiul „Ştefan Odobleja” (Craiova, Dolj), Liceul Teoretic Novaci (Gorj), Liceul Tehnologic Baia de Fier (Gorj), Colegiul Tehnic „Alexe Marin” (Slatina, Olt), Liceul „Ştefan Diaconescu” (Potcoava, Olt).

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Articolul precedentMesaje anti Kozlodui pe stadionul din Bănie
Articolul următorUn nou Serviciu de Evidență a Persoanelor, la Ghidici. Doljul are 50 de centre pentru eliberarea buletinelor