Un nou punct de Evidență a Persoanelor, al 50-lea din județul Dolj, va fi deschis joi în comuna Ghidici, de serviciile acestui centru urmând să beneficieze cei 2.480 de locuitori ai comunei.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, cetățenii comunei Ghidici vor fi astfel scutiți de drumurile până la Craiova, în cazul în care au nevoie de eliberarea unui act de identitate și implicit de cheltuielile cu transportul. „Prin deschiderea acestui serviciu de evidenţă a persoanelor, este facilitat  accesul cetăţenilor din comuna Ghidici la obţinerea unui nou act de identitate, se diminuează cheltuielile și timpul de aşteptare necesar eliberării actului de identitate, se favorizează asigurarea stării de legalitate privind obținerea și valabilitatea acestui document pe care fiecare persoană cu vârsta mai mare de 14 ani trebuie să-l dețină dar și a adresei de domiciliu, care trebuie să fie în concordanță cu modificările adoptate de autorităţile publice locale”, a declarat directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, Marin Stănică.

Contravaloarea actului de identitate este de 7 lei, în cazul cărții de identitate sau 1 leu pentru cartea de identitate provizorie și se achită la casieria Primăriei Ghidici.

În urmă cu câțiva ani, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj a demarat un proces de descentralizare a serviciilor publice, numărul centrelor de evidență a persoanelor ajungând la 50, cu cel deschis joi.

De asemenea, se fac demersuri necesare pentru ca toate aceste servicii să poată îndeplini și alte competențe, amintind aici soluționarea în sistem de ghişeu unic și cererile de eliberare a paşapoartelor simple, cererile de eliberare a permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare şi a plăcilor cu numere de înmatriculare a vehiculelor.

Articolul precedentElevi din toată Oltenia, la Facultatea de Științe din Craiova. Proiecte inedite pentru viitorii studenți
Articolul următorDouă persoane rănite într-un accident, la Podari. FOTO