Craiovenii vor avea la dispoziție mai multe variante de a plăti taxele şi impozitele locale, adaptate la noile tehnologii, după cum se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus la vot în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Municipal (CLM).

Potrivit reprezentanţilor Direcției de Taxe și Impozite Craiova, la ora actuală, extinderea modalităților de plată ar duce „la o mai bună colectare a creanţelor fiscale şi bugetare administrate de primărie, la acoperirea unei arii cât mai mari în ceea ce priveşte punerea la dispoziţia contribuabililor a tuturor posibilităţilor de plată, dar şi la stimularea utilizării de către cetăţeni a unor mijloace alternative de plată, adaptate la noile tehnologii, larg accesibile tuturor categoriilor de vârste“, se arată în raport.

Conform raportului de specialitate prin care se propune aprobarea extinderii modalităţilor de plată a impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local, extinderea va fi treptată a acestor modalităţi de plată „în funcţie de posibilităţile reale ale instituţiei şi ale partenerilor“, serviciile de plată care să îndeplinească toate cerinţele legale pentru acest tip de operaţiuni şi pe care primăria vrea să le implementeze în timp fiind următoarele: plăţi la ghişeul / postul de lucru al partenerului autorizat (exemplu: benzinării); plăţi prin sisteme bancare sub formă de robot; plăţi prin intermediul aplicaţiilor pentru on-line banking; plăţi prin intermediul altor aplicaţii pentru platforme web şi/sau mobile.

Articolul precedentTrei tineri doljeni, cercetați penal după ce au fost prinși având asupra lor cuțite și bastoane electroșocuri. Voiau să facă scandal în zona patinoarului din Craiova
Articolul următorConstrucțiile ilegale din Craiova, demolate în urma controalelor polițiștilor locali. Craiovenii care au continuat lucrările neautorizate au ajuns în instanță