Garaje, schele, copertine, barăci metalice sau ferme pentru animale, acestea sunt o parte dintre construcțiile pentru care polițiștii locali craioveni au dipsus, anul trecut, demolarea sau pentru care au ajuns în instanță cu cetățenii care au refuzat să intre în legalitate.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Craiova, au fost și situații când craiovenii au continuat lucrările ilegale, deși au fost înștiințați să le oprească, motiv pentru care au fost sesizate organele de urmărire penală

„În urma acțiunilor și controalelor efectuate, au fost depistate trei infracțiuni privind nerespectarea art. 24 lit”a” din Legea 50/1991 actualizată, ce au constat în continuarea lucrărilor după dispunerea măsurilor complementare de oprire a lucrărilor executate fără autorizație de construire, pentru care s-a întocmit documentația necesară și au fost sesizate organele de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor (Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova)”, se arată în raportul de activitate al Poliției Locale Craiova.

În total, au fost verificate peste 1.300 de construcții, unele fiind desființate de către angajații RAADPFL Craiova și cele mai multe de către proprietari.

„Au fost verificate peste 1.300 de construcţii, fiind emise 60 de somaţii și notificări în vederea desființării acestora (barăci metalice, garaje, schele, copertine, anexe ferme de animale, firme și mesh-uri publicitare, împrejmuiri) pentru abateri de la legislatia în vigoare, construite pe proprietatea municipiului Craiova fără forme legale. Au fost întocmite actele necesare și rapoartele de specialitate (în vederea demolării) pentru șase construcții, documentații ce au stat la baza emiterii de către primarul Municipiului Craiova a dispozițiilor de desființare a construcțiilor amplasate fără forme legale pe teren proprietate a municipiului Craiova, construcții care au fost desființate în cea mai mare parte de către RAADPFL Craiova, (cazuri în care s-au efectuat comunicarea și afișarea procedurală a dispozițiilor și somațiilor de desființare), restul fiind desființate cu forțe proprii de către deținătorii construcțiilor în cauză”, se mai arată în raport.

Tot în domeniul construcțiilor ilegale, polițiștii locali au depistat că în cazul a 283 de blocuri au fost amenajate acoperișuri tip șarpantă fără autorizație de construire și documentația impusă de lege, fiind sancționate asociațiile de proprietari/locatari.

„S-au aplicat un număr de 283 amenzi în cuantum de 283.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de intrare în legalitate. În anul 2018 s-a încheiat acțiunea privind verificarea tuturor blocurilor din municipiul Craiova”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

 

Articolul precedentMai multe modalități de plată a taxelor și impozitelor locale din Craiova
Articolul următorTinerii din Craiova vor un Consiliu Consultativ pentru problemele lor