Strada Carpenului din Craiova este, în prezent, un adevărat șantier, lucrările de reabilitare și modernizare fiind demarate la sfârșitul anului trecut și urmând să fie gata în luna octombrie, anul acesta.

Edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a precizat că lucrarea este în faza introducerii conductei în canalul colector de pe cele două sensuri de mers, toate străzile perpendiculare pe acest bulervard urmând a fi asfaltate.

„Vremea bună a permis ca lucrările pe acest tronson din canalul Carpenului să înainteze. Primii metri de conductă deja au fost introduşi. Lucrările nu sunt atât de simple cât au părut la început. Sunt excavaţii, se curăţă tot stratul vegetal. Se introduce un pământ de bună calitate, după care se sapă din nou şanţuri în care se introduce acest paxi de 1200, un diametru care să permită debitele care sunt calculate în zona respectivă. Lucrările sunt în grafic. În paralel va lucra şi Compania de Apă Oltenia. Sunt câteva tronsoane pe care cei de la Compania de Apă trebuie să îşi finalizeze canalizarea menajeră, dar şi nişte branşamente pe care le au de realizat pentru ca după aceea să nu se mai intervină asupra asfaltului. Ceea ce este important este şi faptul că străzi care ies din canalul Carpenului, încep să intre în reabilitare. Prima la care deja s-a dat ordinul de începere a lucrărilor este strada Merişorului. Continuă apoi şi celelalte străzi care ies din acest bulevard”, a declrat Genoiu.

Canalul Carpenului are o lungime de 1.691, conducta care se introduce având 1.820 de metri, pentru a fi cuplată la următoarele lucrări care se vor face, între care şi una hidrotehnică, după cum a menționat edilul.

În ceea ce privește termenul de execuție a lucrărilor, acesta este de 10 luni, din decembrie 2018.

Articolul precedentUrmărire pe străzile Craiovei. Un tânăr a evitat echipajul de poliție știind că avea droguri în mașină
Articolul următorUrologul Riza a făcut scandal în spitalul din Craiova, la scurt timp după ce a fost reîncadrat pe post. Tot el a chemat poliția pe secție