Controlul efectuat de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, pe data de 02 mai 2018, la societatea comercială care asigură paza unuia dintre obiectivele Complexului Energetic Oltenia a fost definitivat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt. Firma de pază respectivă a primit o amendă de 200.000 de lei.

Potrivit reprezentanților ITM Gorj, angajatorul care a preluat serviciul de pază, începând cu 01 mai, nu avea încheiate şi transmise, cu o zi înainte de începerea activităţii, în Registrul Unic de Evidenţă a Salariaţilor, contracte individuale de muncă pentru 12 persoane depistate, de către inspectorii de muncă gorjeni, prestând activitate în momentul controlului. „Fişele de identificare ale persoanelor respective au fost transmise ulterior, de către I.T.M. Gorj către I.T.M. Olt, pentru definitivarea controlului, deoarece persoana juridică verificată are sediul social în judeţul Olt. Societatea prestatoare de servicii de pază pentru producătorul energetic rămâne în atenţia I.T.M. Gorj, în vederea respectării legislaţiei muncii”, a declarat Neli Matei, purtător de cuvânt al ITM Gorj.

Neregulile au fost depistate cu ocazia efectuării unui control la Termocentrala Rovinari, la începutul lunii mai. Contractul de pază a fost preluat de la 1 mai 2018 de o firmă din Caracal, Safety Security, care nu a avut din prima zi oamenii necesari pentru prestarea serviciului.

Articolul precedentSute de motocicliști iubitori de muzică rock, așteptați pe Transalpina
Articolul următorAeroportul din Craiova, locul al III-lea la nivel internațional privind evoluția conectivității directe