Părinții ai căror copii ajung cu diverse probleme în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Craiova sunt nevoiți ca pe lângă cele necesare în perioada internării să pună în bagaj și câteva tuburi de spray împotriva gândacilor. O dovedesc imaginile surprinse de o mămică, într-unul dintre saloane, în timp ce a fost internată cu fiica ei în acest spital.

Insectele mişună peste tot, în saloanele aparținând Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. Prin paturi, pe chiuvetă, prin noptiere şi dulapuri, pe pereți, pe alimente, pe medicamente, și dacă pacienții nu sunt atenți, chiar pe fețele acestora, după cum susțin părinții ai căror copii sunt tratați aici de diverse afecțiuni.

Din cauza mizeriei și a condițiilor precare, multe dintre mămicile care ajung pe această secție cu cei mici cer externarea la cerere. „Este inuman ce se petrece acolo. Am fost internată cu fetița acolo, în luna august. Când afară erau 38 de grade trebuia să ne descurcăm cu o singură baie pe tot holul. După trei zile de stat în spital am plecat pe semnătură. Fără tuburi cu spray împotriva insectelor nu ai ce căuta acolo”, povestește o mămică din Craiova.

În timpul nopții, pentru a-și feri copiii de zecile de insecte, părinții sunt nevoiți să asigure paza, însoțitorii stând de veghe cu schimbul pentru a rezista.

Noul manager al unității spitalicești nu poate fi contactat pentru a oferi un punct de vedere în acest sens.

Problemele sunt vechi, se cunosc, spun surse din cadrul spitalului, dar nimeni nu pare a fi interesat să le rezolve. Între timp, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită acestui spital, chiar în această vară, directorii s-au tot schimbat în ultima vreme, doi chiar în ultimele șase luni, tot felul de proiecte sunt anunțate a se derula cu privire la această unitate, realitatea contrazicând însă declarațiile oficiale și planurile de management.

Articolul precedentPeste 2.000 de elevi doljeni vor primi „Bani de liceu”
Articolul următorMaşinile unor nuntaşi din Craiova, sparte de hoţi din Olt. Prejudiciu de aproape 6.000 lei