Peste 2.000 de elevi din județul Dolj vor beneficia, anul acesta, de programul „Bani de liceu”, cele mai multe solicitări fiind de la liceul din Călărași.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, a precizat faptul că în această etapă se pot depune contestații, urmând ca pe 6 noiembrie să fie afișată lista cu beneficiarii finali.

„La nivelul județului Dolj, pentru anul acesta școlar, au fost înregistrați 2053 beneficiari ai Programului Național pentru protecție socială „Bani de liceu”. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate la: Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași – 137 beneficiari; Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” Filiași – 114 beneficiari; Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești – 113 beneficiari; Liceul Teoretic ”Ctin Brâncoveanu” Dăbuleni – 104 beneficiari; Liceul Teoretic Amărăștii de Jos – 103 beneficiari; Colegiul Național Economic ”Gh. Chițu” Craiova – 103 beneficiari. Vineri a fost afișată lista și în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie va avea loc depunerea contestațiilor, iar în data de 6 noiembrie vor fi afișate listele cu beneficiari, după contestații”, a declarat Lițoiu.

În noul an școlar 2018-2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.

Articolul precedentCraiovenii nu vor să audă de reintroducerea taxei pe apa de ploaie: „Să pună taxă și pe praful de cenușă ce vine dinspre Șimnic”
Articolul următorImaginile groazei, la Pediatria din Craiova. Gândacii mişună peste tot prin saloane – VIDEO