Zece povești de viață diferite, familii fără posibilități financiare, copii care la vârsta de 10 sau 12 ani abia îndrăznesc să îi scrie lui Moș Crăciun și speranța că doljenii nu vor rămâne indiferenți, acesta este, pe scurt, ideea proiectului inițiat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova.

Raluca Stamatescu, coordonator al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova, a spus că doljenii care pot ajuta aceste 10 familii au posibilitatea alegerii unei „povești”. Proiectul a demarat în data de 5 decembrie și se va încheia pe 14 decembrie.

„Acest proiect reunește 10 destine diferite, greu încercate, din județul Dolj și își propune, cu ajutorul nostru, al tuturor, ca în această iarnă să învăluim cu Magia Crăciunului toate aceste suflete. Tot ce trebuie să facem este să ne alegem povestea sau poveștile care ne înduioșează și cu care empatizăm cel mai mult și să fim noi cei care le aducem bucuria și speranța. Să fim generoși și atenți la nevoile celuilalt pentru că sărbătorile de iarnă, dincolo de toate aromele și podoabele sunt despre oameni și povești, despre dăruire”, a spus Raluca Stamatescu.

Cei care doresc să ofere sprijin acestor familii, copiilor care fie au probleme medicale, fie nu mai știu să zâmbească din cauza greutăților sau care nu mai merg la școală pentru că „mama cu tata nu au bani”, pot dona hăinuțe, jucării, rechizite, alimente (neperisabile), până în data de 14 decembrie, în holul central al Universității din Craiova, precum și la sediul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (cămin 6, str. Calea București, nr. 107H, etaj 1, sala 100).

Articolul precedentPeste 600 de tineri din Dolj, în febra pregătirilor pentru admiterea la școlile de poliție
Articolul următorManagerul Spitalului Craiova, despre cazul liftierei: „Chiar dacă a fost o glumă, lucrurile nu trebuie să se desfășoare ca acum 40 de ani“