Peste 600 de tineri din județul Dolj se pregătesc în vederea susținerii examenului de admitere la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, eliminarea pragului minim de înălțime dovedindu-se a fi o măsură benefică pentru mulți doljeni care visează la o carieră în acest domeniu.

Tinerii doljeni care vor susține examenul de admitere la școlile de poliție, anul viitor, în perioada 10-21 ianuarie, se antrenează deja pentru probele sportive și fac meditații la gramatică și engleză.

În Craiova, sunt profesori care antrenează candidații, tariful unei ședințe de exerciții sportive fiind cuprins între 40 și 60 de lei, în funcție de durată.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, s-au înscis în vederea susținerii acestui examen nu mai puțin de 620 de doljeni. Aceștia au la dispoziție, 1300 locuri, din care 30 pentru romi şi 10 pentru alte minorităţ la unitatea școlară din Câmpina și 300 de locuri la cea din Cluj-Napoca(10 pentru romi, trei pentru minorități).

Pentru a deveni polițiști, tinerii din Dolj fac și o serie de cheltuieli. Înscrierea la examen și testarea psihologică sunt gratuite, dar fișa medicală și eventualele analize recomandate înseamnă suma de aproximativ 900 de lei. La aceste costuri inițiale se adaugă cheltuielile cu șederea în Câmpina sau Cluj-Napoca, doljenii urmând să plătească cele10 zile de cazare, drumul până în localitățile respective, banii de buzunar fiind o altă cheltuială.

Conform calendarului, proba de verificare a cunoştinţelor se va desfăşura în data de 20 ianuarie 2019, aceasta urmând a fi susţinută de candidaţii care au promovat probele eliminatorii. Contestaţii se pot formula numai la proba de verificare a cunoştinţelor.

Articolul precedentNoi mărturii despre liftierele de la Spitalul Craiova: „În spitalul acela liftierele vorbesc și se poartă urât cu pacienții și cu aparținătorii și până acum nu au fost sancționate pentru comportamentul lor“
Articolul următorI-au scris lui Moș Crăciun și speră ca acesta să le treacă pragul casei. 10 povești diferite, aceeași problemă