Pompierii doljeni au intervenit, duminică, în mai multe gospodării din satul Potmelțu aparținând comunei Coțofenii din Dos, județul Dolj, pentru a scoate apa din beciurile mai multor case din localitate. Având în vedere prognozele hidro-meteorologice pentru perioada următoare, echipajele de pompieri salvatori sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate.

Proprietarii caselor afectate de inundații nu s-au descurcat singuri în aceste situații, solicitând sprijinul lucrătorilor ISU Dolj. „Un echipaj de la Secția de Pompieri Craiova a intervenit cu două motopompe în comuna Coțofenii din Dos, sat Potmelțu, pentru evacuarea apei din gospodării, fiind vorba despre beciuri. Intervenția a avut loc în opt gospodării unde apa a măsurat 50-60 de centimetri”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă.

Monitorizare permanentă

Situaţia în judeţele aflate sub avertizări de vreme rea este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU. Printre aceste județe se află și Doljul, Vâlcea și Teleorman. „Pe timpul acţiunilor de intervenţie nu au fost înregistrate victime şi nu s-au impus măsuri speciale de protecţie prin evacuare sau relocare a populaţiei. Pompierii au acţionat cu tehnica specifică pentru evacuarea apei din gospodarii, decolmatarea podeţelor afectate şi înlăturarea aluviunilor de pe carosabil sau a arborilor căzuţi din cauza vântului. La nivel național, fenomenele meteo periculoase, manifestate prin averse, scurgeri de pe versanţi şi intensificări ale vântului, au condus la inundarea a 56 locuinţe, 30 de anexe gospodăreşti, 10 beciuri şi subsoluri, 87 de curţi. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum şi un tronson de cale ferată”, se arată în comunicatul de presă al IGSU.

Locomotivă lovită de fulger în Teleorman

Potrivit sursei citate, o situație deosebită a avut loc în judeţul Teleorman, pe raza localităţii Vârtoapele. Aici, circulaţia feroviară a fost temporar blocată din cauza unui incendiu provocat de un fulger la locomotiva unui tren care transporta aproximativ o sută de persoane. Din fericire nu au fost înregistrate victime, circulația fiind reluată imediat după înlocuirea locomotivei. Având în vedere prognozele hidro-meteorologice pentru perioada următoare, echipajele de pompieri salvatori sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate.

Articolul precedentPakistanezi ascunși în camionul cu pepeni. Aceștia încercau să treacă granița, ilegal
Articolul următorPatru polițiști din Gorj, trecuți în rezervă