Trei pakistanezi, între care și un minor, au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră din Calafat, într-un camion, ascunşi printre pepeni verzi. Cele trei persoane încercau să treacă granița, ilegal, pentru a merge în Germania.

Camionul în care au fost găsiţi cei trei pakistanezi a fost verificat la granița dintre România și Bulgaria, controlul fiind unul specific în cazul transportului de mărfuri. „În data de 16 iunie, la ora 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul polonez G.Stanislav, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autocamion. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni verzi din Grecia pentru Germania. Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Cu ocazia controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperite ascunse, printre pepeni, trei persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, doi bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, respectiv 31 de ani şi un minor, în vârstă de 15 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Calafat.

Șoferul susține că nu știa de prezența pakistanezilor în mașină

Cei trei bărbați le-au spus oamenilor legii că voiau să ajungă la rude, în Germania. Șoferul camionul susține că nu știe cum au ajuns cele trei persoane printre marfa pe care acesta o transporta. „La cercetări, cele trei persoane au declarat că s-au urcat în autocamion pe teritoriul Greciei şi intenţionau să ajungă în Germania, la rude. De asemenea, şoferul polonez a declarat că nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns pakistanezii în autovehicul”, au mai transmis reprezentanții Punctului de Trecere a Frontierei Calafat. În vederea continuării cercetărilor, potrivit protocolului romano – bulgar, cetăţeanul polonez, mijlocul de transport şi cei trei pakistanezi au fost predați Politiei de Frontieră Bulgare.

Articolul precedentMedic din Gorj obligat să achite sute de mii euro, daune morale, după decesul unei paciente
Articolul următorGospodării inundate în Dolj, locomotivă lovită de fulger în Teleorman. Pompierii au făcut bilanțul ultimelor 24 de ore de vreme rea