Termocentrala Craiova II  a fost amendată, din nou, de către comisarii Gărzii de Mediu Dolj, cu suma de 50.000 de lei, după ce în urma unui control derulat aici s-a depistat că emisiile erau evacuate pe ambele coșuri, nu doar pe cel de evacuare a gazelor de ardere desulfurate. 

Verificările au fost efectuate după ce craiovenii au depus nenumărate sesizări cu privire la mirosul de cărbune pe care sunt nevoiți să îl suporte.

„Urmare a numeroaselor sesizări înregistrate în ultima perioadă de timp la Comisariatul Județean Dolj al GNM cu privire la persistenta unui miros specific de cărbune, în special în intervalul orar de timp 21-24, în mai multe cartiere din municipiul Craiova( Bariera Valcii, Lapus Arges, Rovine, Calea Bucuresti, Craiovita, 1Mai) reprezentanții Comisariatul Judetean Dolj al GNM au desfășurat, începand cu 01.04.2020, demersuri scrise și verificare în teren pentru analizarea stării calitatătii aerului.

La actiunea de identificare a sursei din data de 01 aprilie, ora 23 în zona aferenta termoncentralei SE CraiovaII-Bariera Valcii nu s-a sesizat miros specific, insa emisiile erau evacuate in egala masura pe ambele cosuri, nu cum era normal decat pe cosul de evacuare gaze ardere desulfurate, anunță comisarii Gărzii de Mediu Dolj.

„Informatiile transmise de APM Dolj – autoritate competenta pentru monitorizarea calitatii factorilor de mediu, releva depasiri in zilele de 27.03 si 28.03 pentru indicatorul pulberi materiale in suspensie pentru fractia PM10 ale valorilor limita zilnice la statiile de monitorizare DJ1 si DJ3, arondate acestor cartiere, datorate vantului puternic din directia est, anuntat de INM, prin avertizare”, mai anunță reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj.

Operatorul economic SE Craiova II a fost sancționat, valoarea amenzii fiind de 50.000 de lei.

Nu este pentru prima dată când SE Craiova II este amendată. Unitatea a mai fost sancționată când cenușa din haldă a fost răspândită în împrejurimi.

Articolul precedentDolj: Indemnizație de șomaj tehnic pentru aproape 16.000 de persoane, în luna martie
Articolul următorAmbulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova, reabilitat și dotat cu aparatură necesară