Locuitorii mai multor blocuri din cartierul Craiovița Nouă sunt revoltați din cauza faptului că nici după ce autoritățile au anunțat că au suplimentat numărul de mașini care preiau gunoiul, situația ghenelor nu s-a schimbat. Mai mult, spun oamenii, șoarecii și șobolanii au găsit aici un mediu potrivit, rozătoarele ajungând nu de puține ori și lângă sau chiar în scările de bloc.

Munții de gunoaie de la ghenele din Craiova continuă să le dea bătăi de cap cetățenilor, în ciuda faptului că autoritățile anunțau, la finalul lunii august a acestui an, când au sosit noile autospeciale, că situația va fi cu totul alta.

Minunea a durat câteva zile, spun craiovenii, focarul de infecție creat în jurul multor blocuri din oraș redevenind marea problemă a urbei.

Mai mult, cel mai grav este că în jurul acestor ghene au apărut șoareci și șobolani, rozătoarele circulând în voie, de câteva zile, în apropierea imobilelor.

„Am vorbit și cu domnul de la asociație să facem ceva. De câteva seri am văzut și șoareci și șobolani care vin dispre tomberoane spre scara blocului. Parcă suntem în junglă. Chiar nu vede nimeni să facă o deratizare. Nu suntem singura zonă cu probleme. La multe ghene din cartier au apărut șobolani”, a spus o locatară a blocului 15 din cartierul Craiovița Nouă.

O altă zonă unde au fost semnalate probleme cu rozătoarele este și a Liceului George Bibescu din Craiova, directorul instituției menționând că periodic montează curse pentru șobolani și că a și apelat la firme care se ocupă cu deratizarea.

În ceea ce privește deratizarea efectuată de către autorități, aceasta se face respectând un anumit plan, cei de la Salubritate menționând faptul că anul viitor este în grafic o asemenea procedură.

Articolul precedentMoară cu apă, amenajată în Parcul „Hanul Doctorului” din Craiova-VIDEO
Articolul următorAnchetă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova după ce părinții se plâng de condițiile precare de la Pediatrie-VIDEO