Lucrările de reabilitare și dotarea Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova, demarate anul trecut, au luat sfârșit, cea mai mare parte a banilor alocați de către autorități fiind direcționată că aparataura medicală necesară terapiei intensive.
Lucrările au demarat anul trecut și potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, valoarea totală a investiției este de aproximativ un milion de lei.
„Avem bucuria și plăcerea să inaugurăm această Secție de Neonatologie din cadrul Spitalului Filantropia. Este reabilitată la cel mai înalt nivel din punct de vedere al igienei, al dotărilor. Vreau să felicit echipa Spitalului Filantropia, și asta în contextul în care am avut multe probleme la acest spital. Am avut nemulțumiri legate de modul în care s-au cheltuit banii, dar acum nu pot decât să îi felicit și să admir felul în care s-a reușit să se aducă această secție la cel mai înalt nivel al condițiilor, în această clipă. Este o valoare a reparațiilor și a investițiilor, cu dotări cu tot, de aproximativ un milion de lei, care a fost investită în 2018-2019, și ne bucurăm să avem aceste condiții la maternitate, acolo unde se nasc peste 50% din copiii județului Dolj, ceea ce este impresionant”, a declarat Genoiu.
La rândul său, directorul medical al spitalului, Lorena Dijmărescu, a precizat că în timpul lucrărilor activitatea medicală a fost suspendată, totul fiind mutat într-o altă locație.
Aceasta a mai spus că, în momentul actual, secția a ajuns „la nivelul medical de care aveam nevoie”.
„Planurile au mers conform programului stabilit, secția a fost renovată prin închiderea temporară a ei, suspendarea activității și mutarea într-o altă locație din spital. Lucrul acesta ne-a permis să facem și lucrările de care era nevoie, nu doar o simplă igienizare. Secția abia acum a ajuns la un nivel medical de care aveam nevoie. Cel mai mult s-a investit în aparatura și tehnica medicală din Terapia Intensivă Neonatală: au fost schimbate instalațiile termice, electrice, gaze medicinale: au fost uodatate și aduse aparate noi de terapie intensivă, specifice terapiei intensive neonatale, care este o ramură foarte mică, costisitoare, dar este compartimentul care salvează copiii”, a menționat Dijmărescu.