Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că o delegație de la Comisia Europeană a ajuns, miercuri, la Craiova, scopul întâlnirii cu autoritățile locale fiind, în primul rând, o discuție privind proiectul spitalului regional ce ar urma să fie construit în Bănie.

În ceea ce privește partea de responsabilități pe care administrația locală a avut-o, în acest proiect, primarul susține că au fost respectate toate etapele și că doar Compania de Apă Oltenia mai are de făcut ceea ce s-a angajat să facă pentru unitatea spitalicească.

„Ieri am avut vizita, în Craiova, a unei delegații de la Comisia Europeană, condusă de șeful unității pentru România, cel care răspunde pentru banii pentru România. Am avut discuții pe mai multe teme, despre Spitalul Regional. Au vrut să vadă realitatea legată de acest spital. Viceprimarul Adrian Cosman a explicat foarte clar că noi, ca și autorități locale, am făcut tot ce depindea de noi. Am pus la dispoziție terenul de 27 de hectare și că tot noi am făcut și PUZ-ul pentru această zonă, care, în general, este în sarcina antreprenorului și investitorului, dar, de data aceasta, noi ne-am oferit și am făcut acest PUZ. Am luat toate avizele și am făcut, împreună cu Consiliul Județean Dolj, demersurile pentru asigurarea tuturor utilităților, CEZ-ul și-a făcut deja, investiția.Transgazului i-am pus la dispoziție o suprafață de 800 de metri pătrați, unde să-și facă stația de redresare pentru alimentarea cu gaz. Mai sunt lucrările pe care CAO s-a angajat să le facă pentru acest spital. Mai rămân ca cei care fac proiectul să-l ducă la bun sfârșit”, a aprecizat edilul.

Primarul a adus în atenție și faptul că la Craiova s-a inaugurat, în anul 2017, primul spital nou din țară, după anul 1990.

„Eu le-am explicat că una din marile priorități ale orașului Craiova este sănătatea, că noi, autoritățile loacle, am investit în permanență. Am fost primul municipiu din țară care a făcut un spital nou, după anii 1990, pe care l-am inaugurat în 2017. Că avem în subordine trei spitale foarte mari și asigurăm de multe ori asistență medicală și serviciile de sănătate pentru întreaga zonă. Pentru a crește atractivitatea orașului Craiova, avem nevoie de acest spital regional”, a conchis Genoiu.

Articolul precedentFOTO. Secția de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova, complet modificată. „Abia acum a ajuns la un nivel medical de care aveam nevoie”
Articolul următorArhiepiscopia Craiovei și-a luat motel, lângă Mânăstirea Lainici. Care este scopul investiției