Condițiile pe care pacienții Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova sunt nevoiți să le îndure, cât timp au nevoie de tratament, sunt greu de imaginat, o spun cei care au fost sau sunt internați în această secție.  

Una dintre paciente a postat pe Facebook imagini din interiorul acestei clădiri, unde au fost mutați bolnavii până la finalizarea lucrărilor de renovare a clinicii.

Nimic nu este în stare de funcționare în acest imobil, grupurile sanitare fiind distruse în totalitate, geamurile sunt sparte, pereții interiori sunt distruși de umezeală și, cel mai grav, seringile sunt lăsate pe calorifere.

„Spital din România. Luați cu 2-3 lămâi să nu aveți grețuri. Că de 29 de ani de la Revoluție se construiesc doar biserici și catedrale. De spitale, noi romanii nu avem nevoie. În acest spital internată de două săptămâni. Situația nu este doar de acum, la Hematologie ajung foarte des”, a scris pacienta în postarea sa.

Până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a acestei clinici, demarată de către autoritățile locale anul trecut, nu pare a se întrevede o altă soluție pentru pacienți.

„Pe lângă reabilitarea totală a clădirii, vom mai construi încă un etaj pentru extinderea acestei secții”, spunea, în noiembrie 2018, edilul urbei, Mihail Genoiu.

Secția hematologie a fost construită în anul 1930, în anul 1980 a fost consolidată și acum se fac intervenții la fundații, la parter, la etajul I și se construiește o mansardă „Pentru construire, clădirea P+1 cu destinația secție de hematologie se va extinde în partea vestică cu un lift exterior, amplasat la o distanță de 6,70m față de limita vestică de proprietate, pe celelalte direcții se păstrează amprenta la sol a construcției existente, fiind asigurată servitutea la vedere și picătura la streașină”, se arată în raportul privind reabilitarea și extinderea acestui corp de clădire.

Sursa Foto: Facebook Ică Nicoleta.

Articolul precedentA fost scoasă la licitație proiectarea privind reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova
Articolul următorFOTO. 75 de arme găsite de polițiști, în autoutilitara unui șofer bulgar, la Frontiera Calafat