Administratorii mai multor firme de construcții din județul Dolj au fost sancționați, în perioada 1 iulie-13 august, cu ocazia derulării acțiunilor de control din cadrul campaniei „O zi pe săptămână”, activitate derulată de către inspectorii de muncă, strict în acest domeniu.

La nivelul județului Dolj, conform reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, au fost date nu mai puțin de 51 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 61.000 de lei. „Printre neregulile constatate, amintim utilizarea unor echipamente de muncă neconforme, lipsa măsurilor corespunzătoare pentru prevenirea riscurilor de îngropare prin surprarea malurilor de pământ”, spun reprezentanții ITM Dolj.

Au fost efectuate verificări și în ceea ce privește munca „la negru”, 82 de angajatori din judeţul Dolj fiind luați la bani mărunți. La șapte unități economice au fost găsite persoane fără documente de muncă. „Au fost stabilite 35 de măsuri de remediere, fiind aplicate 24 de avertismente şi 11 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 109.500 de lei, iar opt persoane au fost găsite fără forme legale de angajare, la şapte societăţi comerciale”, ai mai transmis reprezentanții instituției de control.

 

 

Articolul precedentElev din Craiova, bronz la Olimpiada Internațională Științele Pământului
Articolul următorÎnceput de an școlar cu instituții fără paznici sau camere video. 130 de școli din Dolj, pe lista neagră a polițiștilor