Unități școlare fără pază sau fără supraveghere video, altele nici măcar cu gard împrejmuitor sau corect iluminate, aceasta este situația a peste o sută de școli din Dolj, la mai puțin de o lună până la începerea anului școlar. Raportul a fost întocmit de către polițiștii doljeni, în urma unui control efectuat în acest sens.  

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, deși oamenii legii au derulat o serie întreagă de activităţi de informare în ceea ce priveşte paza şi protecţia elevilor, peste 120 de școli din județ sunt tot fără paznici, directorii neachiziționând nici măcar sisteme de supraveghere video.

Mai mult, raportul IPJ Dolj arată că sunt unități, atât în mediul rural, cât și cel urban, fără gard sau situate în zone necorespunzător iluminate. „Din totalul unităţilor de învăţământ care funcţionează în judeţul Dolj, 129 nu sunt asigurate cu pază umană şi/sau sisteme de supraveghere video, respectiv 21,8%. De asemenea, s-a constatat faptul că 11 unităţi şcolare nu sunt prevăzute cu gard împrejmuitor, dintre care două sunt situate în mediul urban şi nouă în mediul rural, iar 26 de unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, dintre care două se găsesc în mediul urban şi 24 în mediul rural. Totodată, 17 unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă periferică/izolată, dintre ele șase fiind situate în mediul urban şi 11 în mediul rural”, se arată în raportul IPJ Dolj.

 

Articolul precedentFirmele de construcții din Dolj, amendate de inspectorii de muncă. Riscul accidentării angajaților, la fiecare pas
Articolul următorFOTO. Foișoare, alei asfaltate și mobilier nou, în parcul Hanul Doctorului din Craiova