Florian Călina, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, a obținut medalia de Bronz la Olimpiada Internațională Științele Pământului .

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, la concurs au fost patru participanți din Romania, dintre care trei au luat medalii de bronz (Florian Călina – Craiova, Marin Andrei- Bucuresti, Lupuleasa Mircea- Iasi) și o medalie de argint(Slavoia Alexandru- Oradea). „Pentru proba care se recompensa cu medalii au fost susținute șase probe: două teste scrise și patru teste practice, atât legate de cunoștinte generale despre disciplinele geologie, meteorologie, astronomie și hidrologie, cât și identificarea tipurilor de roci și minerale, condițiilor de mediu și constelațiilor din Thailanda”, a explicat Lițoiu.

Aceasta a mai spus că participanții au mai avut și două prezentări pe echipe internaționale, International Team Field Investigation și Earth System Project, IESO fiind una dintre singurele olimpiade care pune accent și pentru munca în echipă pentru progresul disciplinelor vizate.

Anul acesta, olimpiada se desfășoară în perioada 8-17 august, la Mahidol University Kanchanaburi Campus.

Elevul din Craiova a fost pregătit, la chimie, de către profesoara Cornelia Ceraceanu, la geografie de către Ciprian Narcis, biologie- Stefan Camelina și la fizică de către Ioniță Ioana.

Articolul precedentAdolescentul de 17 ani, găsit înecat în Dunăre. Medicii nu l-au mai putut salva
Articolul următorFirmele de construcții din Dolj, amendate de inspectorii de muncă. Riscul accidentării angajaților, la fiecare pas