Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Dolj au fost luați prin surprindere, miercuri, în cadrul ședinței de colegiu prefectural, când reprezentantul Guvernului în teritoriu, Narcis Purcărescu, le-a cerut o situație a firmelor de catering care au contracte cu unitățile de învățământ din județ.

Comisar în cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Dolj, Camelia Roșoga, a spus că nu au o situație în acest sens. După o pauză de câteva secunde, aceasta a revenit asupra răspunsului, precizând că există câteva informații legate de acest aspect și „vor lucra” la acest capitol.

„Nu, nu avem o evidență. Avem o parte din informații dar nu toate. Deci trebuie să lucrăm la acest aspect”, a spus Roșoga.

Roșoga a fost salvată de către colega sa, directoarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ludmila Prunariu, care a a spus că anual se fac statistici ale acestor firme și că vor urma și câteva controale.

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, a solicitat efectuarea unei acțiuni de verificare privind activitatea acestor unități economice din județ, după ce în spațiul public au apărut informații și imagini despre cum se pregătește mâncarea în câteva astfel de firme din județul Timiș.

„Noi suntem foarte buni la adeverințe, la eliberări de diverse certificate de calitate, dar am văzut cu toții în ce condiții se prepară hrana. Am văzut cum este la Timiș.  Mă gândeam că poate facem și noi o acțiune în acest sens și după ce realizați acțiunile de control să ne prezentanți și rezultatul într-o ședință de colegiu prefectural”, a fost mesajul prefectului.

Articolul precedentProduse preparate cu ingrediente contrafăcute, în patiseriile și magazinele din incinta școlilor craiovene. Ce mănâncă, în realitate, elevii care cumpără plăcinte, pizza sau prăjituri
Articolul următorInspectorii sanitari doljeni, cu ochii pe proprietarii de miei și iezi. Ce riscă vânzătorii de ocazie