Propietarilor de miei sau iezi le este interzis să vândă animalele sacrificate dacă nu merg în locurile special amenajate, iar cei care vor alege să încalce regula și vor fi prinși de către organele de control, riscă amenzi aspre, după cum a anunțat, miercuri, directorul Direcției Sanitar Veterinare Dolj, Andrei Butaru.

Doljenii care au miei sau iezi, în gospodări, îi pot sacrifica în curte strict pentru consumul propriu. Și cei care vor transporta animale sacrificate, fără documente, riscă să fie amendați.

„Sacrificarea mieilor se va realiza în unităţi de abatorizare si centre de sacrificare, autorizate sanitar veterinar, unde sunt respectate condiţiile de igienă stabilite de lege. Noi vom demara controale și acolo unde ni se va solicita și vor respecta condițiile,vom aviza târgurile, locurile de sacrificare și comercializare. Vom face controale și în trafic pentru că se pot transporta animale sacrificate în condiții neconforme. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că respectând acest lucru prevenim toxiinfecțiile”, a declarat Andrei Butaru, director DSVSA Dolj.

Urmând o perioadă aglomerată, ca în fiecare an înaintea Paștelui, Direcţia Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, a stabilit un program de lucru  pentru perioada 01-26 aprilie, toţi medicii veterinari urmând să controleze modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile și pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi unitățile de alimentaţie publică .

În perioada respectivă, la structurile DSVSA Dolj din județ va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, fiind afișate programul de lucru, persoana responsabilă și numărul de telefon la care se pot face sesizări.

Articolul precedentFirmele de catering care asigură hrana elevilor craioveni, controlate abia după ce vor fi numărate. „Protecția Consumatorului” dezmorțită și trecută la teme
Articolul următorCu munții de gunoaie la câțiva metri de case. Ce situație au găsit reprezentanții ABA Jiu într-o comună din Dolj