36 de bursieri doljeni, beneficiari ai programului ,,Vreau în clasa a 9-a” au sărbătorit, miercuri, la Colegiul Naţional Pedagogic ,,Ştefan Velovan” din Craiova, finalizarea studiilor liceale.

Programul este derulat de Fundația World Vision , începând cu anul 2008, și  susţine copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să işi continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi.

În plus, programul include activităţi extrașcolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare şi pentru reducerea perioadei de acomodare în mediul urban. În timpul anului şcolar, tinerii liceeni participă la activităţi educaţionale şi de socializare precum şi la consiliere individuală. În timpul vacanţelor, sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în excursii organizate de Fundaţia World Vision România.

Pe lângă faptul că au obținut sprijin financiar, spun tinerii, aceștia au câștigat deopotrivă prietenii și avut parte de experiențe care au deschis noi orizonturi.

,,Nu mi-ar ajunge o zi întreagă să spun tot ce a însemnat pentru mine acest proiect, dar o să încerc să rezum în câteva cuvinte experienţă trăită în aceşti ani frumoşi. Pe lângă faptul că a fost un sprijin financiar, cu ajutorul căruia lunar îmi achiziţionam tot ce aveam nevoie pentru şcoală, a fost şi o experienţa care mi-a deschis noi orizonturi, mi-a oferit ocazia să vizitez locuri din ţară unde nu aş fi avut posibilitatea de a ajunge. Am cunoscut oameni frumoşi de la care am avut ce învăţa, oameni care m-au impresionat, oameni cărora o să le duc dorul, oameni de care o să îmi amintesc mereu cu emoţie şi drag. Într-un fel sau altul am crescut împreună, sunt atât de recunoscătoare că aţi luat cu toţii parte la maturizarea mea. Astăzi ma aflu la final de poveste de licean şi în acelaşi timp la final de drum alături de dumneavoastră şi nu pot decât să vă mulţumesc pentru tot”, a spus Mara, absolventă liceu şi beneficiară program ,,Vreau în clasa a 9-a”,  din judeţul Dolj.

În prezent, în judeţul Dolj, 212 elevi fac parte din programul ,,Vreau în clasa a 9-a”. Toţi provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social.

Articolul precedentSezonul estival începe cu stângul la Water Park Craiova. Se fac verificări în urma unor reclamații primite de la părinți ai căror copii făceau cursuri de înot aici
Articolul următorDSP Dolj va face investigații suplimentare la Water Park