Festivalul „Puppets Occupy Street”, Eediția 2019, cu tema „Evoluție prin Revoluție“, organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri din Craiova, a fost distins cu Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete, de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Puppets Occupy Street este primul festival de arta animației din țară care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate și care reunește doar companii de teatru private și artiști independenți din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

Festivalul este organizat de Teatrul Colibri Craiova și finanțat de Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova, cu sprijinul comunității, de la regii și companii locale, până la forțe de ordine, instituții de cultură, voluntari, mass-media și reprezentanți ai mediului privat. Așadar, Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete acordat de Senatul UNITER Festivalului Puppets Occupy Street 2019 aparține tuturor în egală măsură.

Capitalul de încredere asigurat anual prin suportul financiar important acordat de Primăria și Consiliul Local Craiova a pus bazele uneia dintre cele mai puternice comunități de susținere și promovare a universului artei animației din țară.

Ediția din 2019 a Festivalului Puppets Occupy Street a fost cea mai amplă, cele 8 zile cuprinzând peste 400 de evenimente.

Notorietatea festivalului în comunitatea breslei a mărit incredibil numărul de aplicanți pentru 2019 și acest lucru s-a reflectat în selecția foarte riguroasă. Trupe și artiști străini au primit finanțare guvernamentală din propriile țări pentru a participa în festival.

Ediția din 2020 a Festivalului Puppets Occupy Street va fi Masqurade și se va desfășura, ca în fiecare an, în perioada 25 august – 1 septembrie.

Articolul precedentFără deplasări și activități în spații publice din exteriorul unității de învățământ, cu ocazia Programului „Școala altfel”
Articolul următorCraiova: Clinica de Pediatrie de la Spitalul Filantropia, grădinițe și un liceu, fără autorizație de securitate la incendiu