Activitățile care implică deplasări în străinătate sau ieșiri în afara școlii, cu ocazia săptămânii „Școala altfel”, vor fi suspendate sau anulate, Ministerul Educației trimițând o informare în acest sens către toate inspectoartele școlare din țară, totul în contextul situației epidemiologice. 

Potrivit unui comunicat transmis luni seara, având în vedere creșterea numărului cazurilor de cazuri viroză și gripă în școli, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat limitarea, suspendarea sau chiar anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate.

„În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, au transmis reprezentanții MEC.

Totodată, se recomandă limitarea la maximum și chiar suspendarea organizării oricăror manifestări școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Articolul precedentStudenții craioveni, discuții despre mediul de afaceri și piața muncii
Articolul următorFestivalul „Puppets Occupy Street”, Premiul Special UNITER