Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova prezintă serioase întârzieri, actuala situație fiind cauzată nu de motive financiare, după cum a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, ci a nerespectării de către constructor a graficului de lucru.

Șeful administrației județene doljene a spus că pentru acest proiect nu au apărut niciodată probleme cu banii, Ion Prioteasa declarându-se nemulțumit de modul în care a fost respectat ritmul lucrărilor.

„N-am avut niciodată problemă de bani la UPU Craiova. Am reuşit ca din cei 800 milioane pe care Ministerul Sănătăţii trebuia să îi dea înapoi la Uniunea Europeană, să obținem circa cinci milioane euro, bani pentru lucrările executate la UPU şi care au respectat toate criteriile UE. În plus, am obţinut ca pentru dotări şi tot ce este realizat la UPU să fie considerat proiect european şi să obţinem banii, mai departe, tot din fonduri europene. De asemenea, s-au întors o serie de câteva milioane euro şi la spitalul judeţean, care, la un moment dat, a lucrat pe banii Consiliului Judeţean Dolj . Ni se întorc 1,5 milioane de euro. Dacă mai punem la socoteală că ne mai vin încă aproape șase milioane de euro, banii pe care i-am obţinut din credite, din privatizare, bani pentru prefinanţarea şi confinanţarea unor proiecte europene, practic intrăm în 2019 cu minim 10 milioane euro, în condiţiile în care de la bugetul statului nu o să primim mai mult de cinci milioane euro”, a spus Prioteasa.

Acesta a mai spus că deși constructorul a început bine lucrările la UPU, pe parcursul derulării acestora, lucrurile nu au mai fost conform graficului, speranța fiind că acestea vor fi gata anul viitor. Această parte a spitalului trebuai să fie gata din luna mai a anului 2017.

„Lucrările s-au desfăşurat foarte greu. Cei cu care am lucrat acolo, deşi au făcut eforturi, care au fost vizibile la un moment dat, nu au reuşit să atingă parametrii pe care ni i-am dorit noi şi ne-am fi dorit ca la sfârşitul acestui an chiar să fi plătit nişte bani mai consistenţi. Sperăm că anul viitor este anul în care să terminăm odată cu zona UPU şi să rotunjim puţin acest mare proiect pe care îl avem la spital, în sensul că vrem să facem un proiect, să demolăm şi chioşcurile care sunt în zona Tabaci şi să eliberăm toată partea aceasta pentru a pune mai bine în valoare Clinica de Cardiologie şi Ambulatoriul, să creăm o parcare nouă, să dăm o altă faţă spitalului şi chiar ne gândim la o posibilitate de a-l face mai spectaculos”, a mai spus președintele CJ Dolj.

De asemenea, șeful administrației doljene susține că acest spital trebuie să funcționeze în continuare, indiferent că se va construi cel Regional, estimând că o eventuală consolidare a clădirii ar costa 50 de milioane de euro.

Tot în domeniul sănătății, Prioteasa a spus că în județul Dolj se impune și construirea unui spital pentru copii, existând un teren de 10 hectare fața în față cu cel pe care va fi construit Spitalul Regional Craiova. În acest caz, finanțarea ar urma să fie de la BERD, iar de investiție s-ar putea ocupa fie Consiliul Județean Dolj, fie Primăria sau chiar un parteneriat între cele două instituții.

Articolul precedentScumpirile anunțate pentru anul viitor au încins spiritele între consilierii municipali craioveni
Articolul următorCorn, lapte și mere, poate din semestrul al doilea. Ce explicații au autoritățile din Dolj