Creșterea tarifelor privind energia termică, salubrizarea, apa și canalul, anunțată pentru anul viitor și votată în ultima ședință de consiliu din acest an, a stârnit discuții aprinse în rândul consilierilor municipali din Craiova, cei șase liberali votând împotriva acestor hotărâri.

Consilierul Marian Vasile a vorbit despre creșterea tarifului aferent serviciului de salubrizare, menționând că nu Uniunea Europeană poartă vina acestor majorări, ci actualul Guvern.

„Participăm la o ședință tristă. Și spun acest lucru pentru că observăm că se anunță scumpiri. Craiovenii vor avea de suferit. Salubrizarea, apa, canalul, termoficarea, la toate se anunță măriri de prețuri. Noi, consilierii PNL, nu suntem de acord cu ele și vom vota împotriva punctelor care privesc aceste modificări de tarif. Este absurd ceea ce se dorește. Nu ne impune Uniunea Europeană, de exemplu, să creștem tariful pentru serviciul de salubrizare, ci ne-a impus acest lucru actualul Guvern”, a precizat Marian Vasile.

La rândul său, consilierul liberal Marinel Florescu a adus în discuție prețul gigacaloriei, cel stabilit pentru anul viitor fiind de 292, 06 lei/Gcal, inclusiv TVA.

„Legat de creșterea tarifului pentru energia termică, veți spune că sunt motive obiective care stau la baza acestor creșteri. Propun să amânăm această modificare, această creștere, până în 2021 când vor crește pensiile și salariile. Între timp, le recomand creaiovenilor să își ia măsuri pentru a face față valului de scumpiri anunțat pentru anul viitor. Apa, canalul, salubrizarea, termoficarea, toate vin la pachet”, a spus Marinel Florescu.

Primarul municipiul Craiova, Mihail Genoiu, deși își propusese la începutul ședinței să nu mai intervină, după cum el a spus, a explicat că în toate aceste situații este vorba despre respectarea legislației în vigoare.

„Mă provocați și trebuie să spun, din nou, că nu facem altceva decât să respectăm legea. Vă rog să citiți cu atenție anumite proiecte, anumite legi și să vorbiți doar atunci când înțelegeți ceea ce scrie acolo. În toate situațiile enumerate de dumneavoastră este vorba despre respectarea legii”, a declarat Genoiu.

Articolul precedentCei mai buni fotbaliști juniori, premiați la Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”. Fiica marelui fotbalist, prezentă la evenimentul de la Craiova: „Este adevărat că tata este al oltenilor, dar să nu uităm că aparține întregii Românii”
Articolul următorExtinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Craiova bate pasul pe loc. Șeful județului are planuri noi în domeniul sănătății