Cei 24 de elevi doljeni care au reușit să obțină media zece la Examenul de Evaluare Naţională vor fi premiaţi de Guvern. De asemenea și cele două tinere care au obținut punctaj maxim la toate probele scrise ale bacalaureatului vor fi recompensate pentru reușita lor.

Anunțul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, joi, la începutul şedinţei de guvern. Potrivit premierului, prin acordarea acestor stimulente financiare se încurajează actul educațional din întreaga țară. „Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la Evaluarea Naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat. Susţinerea copiilor şi a tinerilor cu performanţe şcolare este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvernul României şi care este în acord cu programul de guvernare. Vreau să-i felicit pe toţi cei care au obţinut performanţe la Evaluarea Naţională dar şi la examenul de bacalaureat şi să le doresc mult succes în continaure”, a precizat Dăncilă.
În județul Dolj, cei 24 de elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor primi câte o mie de lei. Totodată, elevele craiovence Maria Iulia Roșu, de la Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova și Mădălina Georgiana Putere, de la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, vor primi câte 3.000 de lei. Acestea au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Tinerele vor primi bani și de la Consiliului Județean Dolj, decizia fiind luată în cadrul ședinței ordinare din data de 12 iulie. Administrația județeană va oferi câte 1.500 de lei fiecărei dintre cele două craiovence.
Articolul precedentBulgar prins cu peste 850 de parfumuri posibil contrafăcute, în vamă la Calafat
Articolul următorPeste zece implantări de stent în Clinica de Cardiologie din Craiova