Poliţiştii de frontieră din Calafat au descoperit, joi dimineață, peste 850 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean din Bulgaria a încercat să le introducă ilegal în țară. 

Conform reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, joi dimineață, la ora 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar în vârstă de 56 de ani. Oameni legii au făcut un control amănunțit asupra mijlocului de transport, moment în care  au descoperit, în compartimentul marfă, nu mai puțin de 853 de parfumuri inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, bărbatul a declarat ca este șoferul unei firme de curierat şi că transporta parfumurile din Bulgaria către diferite societăţi din România, fără să cunoască faptul că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală unor mărci înregistrate. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 213.250 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit.b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, au transmis reprezentanții STPF Dolj.

Articolul precedentTineri voluntari belgieni, implicaţi în rezolvarea problemelor comunităţii dintr-o comună din Olt (FOTO)
Articolul următorElevii cu media 10 la Evaluare și Bacalaureat, premii în bani de la Guvern. 34 de doljeni vor fi recompensați