Peste 50 de cereri eligibile și doar două onorate, aceasta este situația derulării proiectului Ministerului Agriculturii privind promovarea consumului cărnii de porc din rasa Mangalița, la nivelul județului Dolj. Deși doljenii au fost receptivi privitor la această șansă oferită, procedura este îngreunată de lipsa furnizorilor.

Din aprilie până în prezent, în Dolj au fost înregistrate doar două livrări de purcei din această rasă. Prima a avut loc în Brădești, beneficiarul programului primind 10 purcei. Cea de-a doua livrare a avut loc în comuna Celaru, la finele lunii iunie, la acest doljean ajungând doar doi purcei.

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Dolj susțin că acest proiect este mai dificil de implementat din cauza lipsei furnizorilor. Angajații instituției au încercat să contacteze crescători de purcei din rasa Mangaliță și din exteriorul județului, dar nici această variantă nu le-a reușit.

Pentru a se asigura că fermierii cărora li s-au aprobat astfel de cereri vor respecta cerinţele de creştere a animalelor, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Dolj vor efectua controale lunare. Cert este că nu se va admite hrană bazată pe concentrate, iar mediul de creștere trebuie să fie apropiat de cel natural.

 

Articolul precedentPreședintele Consiliului Concurenței: “Șoferii vor putea monitoriza prețul carburanților”
Articolul următorFabricile și magazinele de mobilă din Olt, amendate de ITM