Șoferii vor putea verifica prețul carburanților la stațiile aflate pe traseul parcurs. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Concurenţei, într-o conferință de presă la Târgu Jiu. De asemenea, Bogdan Chiriţoiu a mai spus că se intenționează extinderea programului „Monitorul preţurilor la alimente”. 

Monitorizarea prețurilor la carburant ar putea fi făcută începând cu ultima perioadă din acest an, proiectul fiind deja prins în bugetul Consiliului Concurenței. “E un proiect care a fost bugetat. E prins în bugetul nostru. Undeva spre sfârşitul anului va fi funcţional şi spun asta pentru că altfel pierdem banii. Procedurile sunt în lucru. Dacă nu le terminăm anul acesta, înseamnă că pierdem banii. Noi nu pierdem bani niciodată. Sunt convins că vom finaliza până la sfârşitul anului atât Monitorul Carburanţilor, cât şi extinderea la nivel naţional a Monitorului preţurilor la alimente”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, la Târgu Jiu.

Odată cu punerea în practică a acestui proiect, fiecare şofer va putea verifica preţurile carburanţilor la staţiile din traseul său. În acest fel, susţin oficialii Consiliului Concurenţei, marile companii ar putea fi forţate să scadă preţurile la pompă.

Articolul precedentAccident cu patru victime în județul Gorj (FOTO)
Articolul următorDouă livrări de purcei din rasa Mangalița în județul Dolj. Procedură greoaie din cauza lipsei furnizorilor