Zeci de articole de îmbrăcăminte contrafăcute au fost confiscate, joi, de către polițiștii craioveni, cei cinci agenți economici prinși cu astfel de mărfuri la vânzare alegându-se cu dosar penal.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, cele peste 70 de articole vestimentare poartă însemnele mai multor mărci renumite, comercianții neavând acte care să ateste originalitatea produsului.

„Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au depistat cinci agenţi economici, care aveau expuse spre comercializare articole vestimentare ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, pentru care nu au putut prezenta documente de originalitate sau autenticitate. Astfel, poliţiştii au indisponibilizat peste 70 de articole vestimentare, în valoare de 6.000 de lei, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Articolul precedentComerț ilegal cu flori și plante ornamentale, la tarabele din Craiova. Au fost aplicate amenzi și s-au confiscat mărfuri
Articolul următorUn bărbat și o femeie din Dolj, arestați preventiv pentru fals de monedă. Grupul din care fac parte punea în circulație bancnote de 100 de euro