Comercianții de flori din Craiova au fost verificați, joi, de către polițiști, oamenii legii aplicând amenzi în valoare de peste 100.000 de lei și au confiscat mărfuri de la cei care nu au avut acte pentru plantele ornamentale sau de la cei care nu au înregistrat sumele de bani încasate.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în nu mai puțin de 17 situații au fost date amenzi.

„Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfăşurat acţiuni, în Craiova, pentru prevenirea faptelor de evaziune fiscală din domeniul comercializării florilor și a plantelor ornamentale. Astfel, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 112.000 de lei, fiind depistaţi agenţi economici care efectuau acte de comerţ cu flori sau plante ornamentale a căror provenienţă nu o puteau justifica sau care nu înregistraseră sumele încasate”, se arată într-un comunicat de presă  al IPJ Dolj.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat aproximativ 1.200 de flori şi plante ornamentale, în valoare de peste 3.500 de lei.

Articolul precedentS-a deschis cel mai mare târg de turism din regiunea Olteniei. Zeci de expozanți și meșteri populari au ajuns la Craiova
Articolul următorDosar penal pentru cinci agenți economici din Craiova prinși că aveau la vânzare haine contrafăcute