Directorul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, atrage atenția asupra faptului că persoanele care vor să doneze pachete pacienților unității medicale, trebuie să informeze conducerea instituției despre acest gest întrucât se impune verifcarea conținutului înainte să ajungă la beneficar.

Managerul Eugen Georgescu a spus că există medici care verifică aceste pachete și că acțiunea nu trebuie greșit înțeleasă. Procedând astfel, spune directorul, se respectă anumiți parametri medicali și se exclud riscurile ce pot apărea ulterior.

„Persoanele care fac astfel de acte, care donează, mai întâi, trebuie să se adreseze conducerii, din două motive. În primul rând, pentru a nu întâmpina probleme cu accesul în unitatea sanitară și în al doilea rând, serviciul nostru de protecție contra infecțiilor, medicii de aici, trebuie să verifice aceste pachete. Spun asta pentru că pot fi produse expirate, chiar fără știrea celui care vrea să facă o faptă bună . De asemenea, sunt unii copii, unii pacienți care au toleranță la lactoză, la cafea, sau mai știu eu la ce produse. Noi trebuie să știm. Despre această acțiune, de luni, nimeni nu știa nimic. Este un gest extraordinar, nu zice nimeni că nu, dar trebuie făcut în niște parametri medicali și, până la urmă, legali. Facem acest apel, mai ales că acum vin sărbătorile și sigur vor exista astfel de gesturi”, a declarat Georgescu.

Directorul SJU Craiova a făcut aceste precizări după ce luni, un grup de tineri craioveni au dus copiilor de la Oncopediatrie mai multe plase cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. Despre gestul acestora s-a aflat după ce unul dintre craiovenii implicați a scris pe Facebook despre faptul că liftiera ar fi avut pretenția să i se dea și ei o astfel de plasă. Angajata va ajunge în fața comisiei de disciplină, după cum a precizat managerul spitalului.

Articolul precedentManagerul Spitalului Craiova, despre cazul liftierei: „Chiar dacă a fost o glumă, lucrurile nu trebuie să se desfășoare ca acum 40 de ani“
Articolul următorVIDEO. Imagini brutale cu lupte de stradă, într-un oraş din Dolj. Un poliţist a fost rănit