Polițist aflat în misiune a fost ultragiat în timp ce aplana conflictul dintre doua clanuri de rromi din Calafat.

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 11 Decembrie 2018

O filmare cu scandalul izbucnit duminică, în oraşul doljean Calafat, a fost postată de sindicaliştii din poliţie care reclamă condiţiile de muncă ale oamenilor legii, un dosar de ultraj fiind deschis în acest caz.

Scandalul a izbucnit după ce un bărbat, împreună cu fiii şi nepţii săi, au spart geamurile de la două autoturisme ale unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Calafat.

Ulterior, grupul care ar fi provocat distrugerile, s-a dus la locuința altor persoane, rude cu proprietarii mașinilor.

Polițiștii au intervenit între cele două grupuri pentru a aplana conflictul, moment în care unul dintre polițiști a fost lovit peste mână, de către o persoană din familia care ar fi provocat distrugeri.

Conflictul a fost aplanat după ce au fosct chemaţi mascaţii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, numărul forțelor de ordine fiind suplimentat.

„Starea conflictuală a fost aplanată, persoanele implicate fiind conduse la poliţie. A fost informat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, iar in prezent sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

El a adăugat că, până în prezent, nu au fost depuse plângeri pentru lovire. În schimb, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost reţinut pentru ultraj.

 

Articolul precedentDonațiile la spital, cu programare, după scandalul cu liftiera care a cerut din cadourile copiilor bolnavi de cancer
Articolul următorBărbat reținut pentru furturi din locuințele mai multor craioveni. Bunurile sustrase, găsite în urma unei percheziții domiciliare