Stațiunile din Bulgaria rămân între preferințele doljenilor și ale gorjenilor în privința petrecerii  minivacanței de Paște, pachetele turistice pentru extern fiind chiar mai ieftine decât cele oferite de reprezentanții pensiunilor sau hotelurilor din țară.

Rezervările pentru perioada Paștelui au fost făcute încă din luna decembrie, spune reprezentanta unei agenții de turism din Târgu Jiu. Cei mai mulți gorjeni au ales Bulgaria, fiind și persoane care au optat pentru Turcia sau stațiuni din România.

„Cei care au ales să nu petreacă perioada Paștelui acasă, au optat, cei mai mulți, pentru stațiuni din Bulgaria. Amintim aici Albena și Sunny Beach. Clienții noștri au optat pentru pachete complete, all inclusive, hoteluri care să permită acces la piscina interioară, saună sau diverse servicii de acest fel. În țară, s-a optat pentru  stațiuni precum Poiana Brașov, Predeal, Sinaia, sau pentru zona Maramureșului”, a spus reprezentanta unei agenții de turism din Târgu Jiu.

O situație similară este înregistrată și în județul Dolj. Cei care vor să plece de acasă au optat pentru Albena-Bulgaria, preferând servicii complete de masă și cazare.

„Clienții noștri au ales pachetele all inclusive, preferând, pentru Paște, Bulgaria, stațiunea Albena. Vor pleca și în Grecia, dar mai puțini. În privința zonelor din apropierea Craiovei, am mai vândut pachete oferite de unitățile de cazare din Călimănești, de exemplu. Aici, pentru trei nopți, cu pensiune completă, o persoană plătește 1.000 de lei, de exemplu”, a explicat angajata unei agenții de turism din Craiova.

Cât privește tarifele, de exemplu, în Bulgaria, la Albena, un pachet all inclusive, masă festivă de Paște, muzica live, acces la piscină, ajunge la suma de aproximativ  550 euro pentru doi adulți/4 nopți.

În România, pachetele turistice sunt ceva mai scumpe.

Articolul precedentConducerea IPJ Dolj face verificări după ce un polițist a aruncat mai mulți pisici pe marginea străzii
Articolul următorProbele pentru depistarea infectării cu noul virus, „lucrate” direct la Craiova