Prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a anunțat, marți, că Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din  Craiova este pregătit pentru testarea pacienților suspecți de infectare cu virusul COVID-19, probele nemaifiind trimise la Institutul „Matei Balș” din Capitală. 

Un aparat special a fost adus de la Institutul Matei Balș, iar unitatea spitalicească din Craiova are spațiu amenajat pentru aceste proceduri.

Probele vor fi lucrate, la „Victor Babeș”, începând de miercuri.

„De mâine dimineață(miercuri n.r.), noi nu mai trimitem probele la București, ele vor fi lucrate aici, la Craiova. A fost adus un aparat de la Spitalul „Matei Balș”, din București. La Spitalul de Boli Infecțioase avem un spațiu special amenajat pentru așa ceva, cu oameni pregătiți ca să preleveze probe și să facă analizele pentru coronavirus”, a menționat Purcărescu.

Conform ultimei informări epidemiologice, în județul Dolj nicio persoană nu este infectată cu noul virus, 10 sunt în carantină și 370 izolate la domiciliu.

În cazul pacientului internat la „Infecțioase”, despre care se credea că ar fi infectat cu COVID-19, testul a ieșit negativ, a mai spus prefectul.

Articolul precedentDoljenii și gorjenii pleacă în Bugaria sau Turcia, în minivacanța de Paște. Tarifele pentru extern, sub cele din țară
Articolul următorȘofer cu permisul reținut, urmărit în trafic de polițiști