Taxa de urgență, pe care doljenii o plăteau până acum pentru obținerea extrasului de carte funciară, a fost eliminată, începând cu luna februarie a acestui an, persoanele care au nevoie de acest document îl vor primi pe loc plătind 25 de lei, nu 100 de lei cât era tariful.

Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, Mihai Cilibiu, a precizat că până la eliminarea acestei taxe, existau două variante, regimul normal de eliberare, caz în care doljenii plăteau 20 de lei pentru extras sau cel „pe loc”, taxa fiind de 100 de lei.

„Se pot elibera extrase din cartea funciară, pe loc, dacă imobilele sunt în sistemul informatic integrat. Din luna februarie, nu se mai plătește acea taxă de urgență. Taxa de urgență rămâne valabilă pentru alte operațiuni, dar pentru extrasul de carte funciară nu se mai plătește. Până acum, taxa de eliberare era 20 de lei, în regim normal, respectiv 100 de lei în regim de urgență. Acum s-a uniformizat, fiind o taxă de 25 de lei, cu eliberare pe loc. La noi în județ, majoritatea imobilelor sunt în sistemul informatic”, a explicat Cilibiu.

Angajații OCPI Dolj au demarat și o procedură prin care asigură trecerea tuturor cărților funciare, de pe hârtie în format electronic.

„Am demarat o acțiune de amploare, în cadrul instituției, respectiv acțiunea de conversie. Acest lucru înseamnă că toate cărțile funciare care sunt în format de hârtie, care nu sunt în sistemul informatic, trebuie convertite. Totul va fi în format electronic. Se lucrează continuu la acest aspect și sper ca până la finele anului, toate cărțile funciare să fie convertite pentru ca o persoană care are nevoie să nu mai fie nevoită să aștepte, ci să își ia pe loc extrasul”, a conchis directorul OCPI Dolj.

Articolul precedentAccident rutier într-o comună din Dolj. Şapte persoane, printre care trei copii, rănite
Articolul următorProteste la Craiova. Polițiștii și angajații din penitenciare vor ieși în stradă