Sute de polițiști și angajați din penitenciare, nemulțumiți de salarii și sporuri, vor protesta, joi, în Piaţa Prefecturii din Craiova, potrivit unui anunț al sindicatelor celor două categorii de salariați. 

Polițiștii susțin că vor protesta din cauza discriminărilor salariale.

“Protestul are ca obiect nemulțumirile polițiștilor față de inechitățile și discriminările salariale menținute de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel că există polițiști din cadrul aceleiași structuri care lucrează în același birou și desfășoară aceleasi activitati, dar care au salarii diferite în funcție de modul discreționar în care au fost aplicate anual actele normative cu privire la salarizare. Singura modalitate de eliminare a acestor discriminări este aplicarea grilei de salarizare prevăzute de Legea 153/2017, așa cum a fost posibil și pentru alte categorii bugetare, astfel minimalizând inflația care va reduce eventuale creșteri etapizate”, a declarat Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Europol, filiala Dolj.

La rândul lor, lucrătorii din penitenciare sunt nemulțumiți că sporurile și voucherele de vacanță s-au plafonat la nivelul lunii decembrie a anului trecut.

„În mare parte avem revendicări salariale, se bazează pe legea 153, legea salarizării unice. În Administrația Națională a Penitenciarelor s-au plafonat sporurile la nivelul lunii decembrie. Atât sporurile, cât și voucherele de vacanță. A rămas la același nivel, 1. 450 lei, cu toate că salariul minim a crescut. Ei au promis ceva, au făcut altceva. Oamenii sunt nemulțumiți. Principalul punct ar fi acordarea la grila maximă așa cum se acordă în alte instituții”, a precizat, Florin Deloreanu, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Craiova.

Acesta mai spune că o altă mare problemă este lipsa personalului, angajații din sistem fiind nevoiți să facă multe ore suplimentare.

Articolul precedentDoljenii nu mai plătesc taxă de urgență pentru extrasul de carte funciară
Articolul următorHipodromul din Craiova redevine prioritate pentru autorități. „Am avea nevoie de multe lucruri, aici, ca să ajungem la un nivel de performanță”