Peste 12.000 de permise de conducere vor expira, în perioada noiembrie 2022- februarie 2023, în județul Dolj, reprezentanții SPCRPCIV menționând faptul că șoferii care se găsesc în această situație pot deja să facă demersuri pentru obținerea unui nou document, totul pentru a evita aglomerația. 

La ora actuală se pot face programări de pe o zi pe alta, spun reprezentanții Serviciului, situație care, cel mai probabil, nu se va mai întâlni din inauraie încolo.

În anul 2013 au intervenit câteva modificări legislative în ceea ce privește preschimbarea permiselor de conducere, în sensul că s-a introdus obligativitatea depunerii unei fișe medicale în toate cazurile în care se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă.

Până la intrarea în vigoare a acestor modificări, era suficient să se solicite reînnoirea permisului de conducere în perioada de valabilitate a acestuia, pentru a beneficia de o nouă valabilitate administrativă de 10 ani, fără a fi necesară depunerea unei fișe medicale.

„Astfel că, la sfârșitul anului 2012 și începutul anului 2013, pentru a putea beneficia de acele prevederi, mai permisive, foarte mulți posesori de permise de conducere au solicitat reînnoirea acestora, primind o valabilitate de 10 ani, valabilitate care expiră în perioada imediat următoare”, explică reprezentanții SPCRPCIV.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentCraiova: Din această noapte, încep probele pentru furnizarea energiei termice
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET