Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Absolvenții de liceu sau de facultate, promoția din acest an, au la dispoziție 60 de zile, din momentul încheierii cursurilor, pentru a depune actele necesare la sediul  Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, în situația în care nu își găsesc imediat un loc de muncă.  

Înregistrarea tinerilor în evidenţele instituţiei nu le aduce doar beneficiul financiar, spun reprezentanții AJOFM Dolj, ci și sprijin ulterior în procesul de integrare pe piaţa forţei de muncă.

„Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată încăutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora  își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, a declarat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
  • adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 01 iunie, potrivit prevederilor Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Articolul precedentCod galben de inundații pe râul Jiu, în Dolj
Articolul următorȘantiere în mai multe școli și licee din Craiova