A fost anunțat Cod galben de inundații pe mai multe râuri din județul Dolj, pentru intervalul 14 mai ora 18.00 –15 mai, ora 16.00, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu dând asigurări că specialiștii vor monitoriza situația și vor interveni dacă vor apărea probleme.

Potrivit unei informări de presă emisă de ABA Jiu, în Dolj este vorba despre râul Jiu -bazin amonte SH Podari și despre Desnățui.

Fenomenele vizate sunt, conform avertizării meteo, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

„Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin unităţile subordonate, monitorizează cursurile de apă, specialiştii fiind pregătiţi să intervină în orice moment dacă situaţia o va impune”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt ABA Jiu.

Articolul precedentEmil Săndoi a deschis o școală de fotbal la Craiova. Programele se adresează copiilor cu vârste între 5 și 10 ani
Articolul următorDe pe băncile liceului sau facultății, direct în șomaj. AJOFM Dolj se pregătește pentru noul val de șomeri