Proiectul privind reabilitarea Ambulatoriului Spitalului Filantropia din Craiova prevede nu doar renovarea clădirii, ci și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație pentru mai multe specialități medicale, după cum a anunțat, vineri, managerul interimar al instituției medicale, Liviu Radu.

În prezent, medicii își desfășoară activitatea într-un spațiu pus la dispoziție de primărie, situația fiind mai dificilă. Directorul speră ca lucrările să decurgă conform graficului și cel mai important este, spune acesta, că autoritățile s-au gândit și la partea de aparatură și instrumenar medical.

„Acest contract de finanţare vine în continuarea altor investiţii care au fost făcute în ultimii ani la Filantropia. Neonatologia este aproape gata şi cred că săptămâna viitoare vom face recepţia. În ceea ce priveşte Ambulatoriul de specialitate, este o investiţie pe care o aşteptam de mult timp.  În momentul de faţă medicii noştri îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu pe care ni l-a pus la dispoziţie primăria. Este foarte important că prin acest proiect vom avea apartură medicală de ultimă generaţie”.

Proiectul prevede: „dotarea cu mobilier medical, instalații de dezinfecție a aerului, echipamente IT și birotică, mașini de curățenie; dotarea cu instrumentar și aparatură de ultimă generație pentru urmatoarele specialități medicale: cardiologie, medicina muncii, ortopedie, obstetrică – ginecologie, planning familial, neurologie, psihiatrie, alergologie, stomatologie, oftalmologie, chirurgie, urologie, dermatologie, ORL; ecografe ultraperformante în cabinetele de cardiologie, explorări funcționale, ginecologie și urologie; unit dentar de ultimă generație pentru cabinetul de stomatologie; autorefractometru, oftalmoscop, tonometru non contact cu pahimetru, biomicroscop, lensmetru automat, tomograf in coerență optică și perimetru computerizat; cabină audiometrică, audiometru cu imprimantă audiolab V4, stereomicroscop de examinare cu linie video și monitor și un sistem de videoendoscopie și fibroscopie FULL HD; dermatoscop și un uretroscop”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Articolul precedentControale în rândul proprietarilor câinilor periculoși din județul Dolj
Articolul următorFlorile din Craiova, tratate suplimentar pentru a face față temperaturilor din această perioadă