Vremea schimbătoare din această primăvară, în special diferențele de temperatură înregistrate săptămânal, a făcut ca angajații serelor aflate în administrarea Regiei Autonome de Fond Locativ Craiova, să aplice tratament suplimentar florilor care ajung în zonele publice din oraș, tocmai pentru ca plantele să reziste.

Nicoleta Tucă, inginer în cadrul serelor aparținând RAADPFL Craiova, a menționat că în urma aplicării acestor tratamente, plantele s-au adaptat mediului exterior, chiar dacă vremea a fost și continuă să fie capricioasă.

„Ținând cont de vremea din ultima perioadă, temperaturile neajutându-ne prea mult, am încercat să le oferim plantelor toate condiţiile. Cât au fost în sere le-am făcut tratamente şi s-au adaptat bine în mediul din afara spațiului închis. Nu au fost probleme în acest sens. În sere se lucrează, în prezent, cu un efectiv de nouă oameni şi se produce o gamă diversificată de flori. Acum avem în lucru canna indica, muşcate curgătoare, care deja au început să se planteze în oraşul Craiova, salvie, dalie, ageratum. Nu ne bazăm doar pe ce producem aici, ci se mai şi achiziţionează o parte din flori pe care noi nu le putem face. Aceste plante vor înlocui sortimentul floricol care este acum, adică lalelele, zambilele, narcisele. Toate florile sunt plantate în funcţie de zonele cerute”, a menționat Tucă.

Directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip, spunea, în luna februarie a acestui an, că se mai întâmplă ca florile să nu se adapteze la condițiile din exterior, dar mereu există plante care să le înlocuiască pe cele distruse de ploile acide, de exemplu.

Articolul precedentDe ce dotări va beneficia Spitalul „Filantropia” din Craiova
Articolul următorVIDEO. A început Festivalul „Mihai Viteazul”, la Craiova. Scenele de luptă, dansurile de epocă și parada costumelor medievale au dat startul