Peste 250 de proprietari de câini periculoși din județul Dolj au fost verificați, de către polițiști, în perioada 17 aprilie – 16 mai, fiind date 40 de amenzi în valoare de peste 12.000 de lei.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, la acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban şi rural, care au verificat 255 de deţinători de câini periculoşi, din categoria I (câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor) şi 764 de câini, categoria a II-a (câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor).

Amendată a fost, de exemplu, o femeie din Galicea Mare, pentru faptul că avea un câine periculos, din rasa Pit Bull şi nu a depus la sediul poliţiei documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. De asemenea, aceasta nu a avut inscripţionat în mod vizibil, pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos”.

 

Articolul precedentParc de aventură, pescuit sportiv și ehipamente de joacă doar din lemn, la „Hanul Doctorului” din Craiova
Articolul următorDe ce dotări va beneficia Spitalul „Filantropia” din Craiova