Un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce, joi seara, când polițiștii l-au luat pe Adrian Mititelu pentru a-l duce în penitenciar, doi jurnaliști au fost loviți. 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, a fost făcută o plângere și se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum au stat lucrurile.

„În cursul serii trecute, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au fost sesizați prin plangere scrisă de două persoane cu privire la faptul că, au fost agresate în fata unui imobil din Craiova. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat unității de parchet cu propunere corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscal, în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

Hotărârea dată joi este definitivă. În primă instanță, Adrian Mititelu fusese achitat.

Mihai Costea, transferat de la Craiova la FCSB în 2011, deși jucătorii erau sub sechestru

Mihai Costea, ajuns la 32 de ani, s-a transferat de la Craiova la FCSB în vara lui 2011. Cu toate acestea, pe 31 ianuarie 2011, adică mai devreme cu o jumătate de an, ANAF a pus sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor lui Mititelu.

În total, erau 39 de fotbaliști, printre care și Mihai Costea. La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Sursa: Realitatea de Dolj