Se fac controale în această perioadă, în toate comunele din județul Dolj, echipele formate din reprezentanți ai Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, ai Gărzii de Mediu, ai ISU Dolj și cei ai Gărzii Forestiere verificând dacă primarii se preocupă de salubrizarea cursurilor de apă și de întreținerea șanțurilor și rigolelor din localități.   

Activitățile de control au demarat pe 18 martie și se vor efectua până la sfârșitul lunii aprilie, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Jiu, Camelia Bărbuțu.

„Echipele de control din Dolj sunt formate din câte un reprezentant al SGA Dolj, Gărzii Forestiere, Gărzii de Mediu, ISU Dolj. Acestea vor verifica în principal cursurile de apă pe care s-au produs în anii anteriori blocaje care au condus la pagube materiale, precum şi localităţile în care au avut loc inundaţii ca urmare a nerealizării/neîntreţinerii corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale. Se va mai verifica și modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările efectuate în anul trecut, existenţa depozitelor de deşeuri şi material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite”, a declarat Bărbuțu.

În această perioadă, Administraţia Bazinală de Apă Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a organizat și câteva activități dedicate campaniei de primăvară, inclusiv acțiuni de igienizare și ecologizare efectuate de către angajați.

„La fiecare început de an, când vremea se îmbunătăţeşte, conducerea SGA Dolj transmite câte o adresă fiecărei primării din Dolj prin care îi informează pe edili că se vor demara acţiunile de igienizare şi, totodată, controalele. Astfel, edilii ştiu că au îndatorirea de a afectua curăţenie pe raza localităţii pe care o administrează. Există situaţii în care igienizarea se face împreună cu cei de la SGA Dolj, contribuind fiecare instituţie cu utilajele, materialele şi resursele umane necesare disponibile”, a conchis Bărbuțu.

Articolul precedentGospodărie din comuna doljeană Calopăr, cuprinsă de flăcări. FOTO
Articolul următorO directivă a conducerii Spitalului Județean de Urgență Craiova a creat panică în rândul viitoarelor mămici din județ. Cum explică directorul mesajul documentului