Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a declanșat, în această săptămână, o campanie de informare, în rândul angajatorilor, privind măsurile de protecţie a persoanelor încadrate în muncă în perioadele cu temperaturi scăzute.

Potrivit legii, cine munceşte la temperaturi de sub -20 de grade Celsius trebuie să primească din partea angajatorului o jumătate de litru de ceai fierbinte pe zi, echipament de protecţie şi pauze de 15 minute, la fiecare oră, în care să se adăpostească într-un spaţiu încălzit.

Reprezentanții ITM Dolj au precizat că în cazul în care angajatorii nu-şi îndeplinesc sarcinile, aceştia pot fi sancţionaţi de inspectorii de muncă .

„Verificările vizează în special domeniile considerate sensibile în perioadele cu temperaturi extreme scăzute: prestări servicii, servicii de pază, construcții, curățenie, spălătorii auto, manipulare mărfuri, transporturi și întreținere drumuri”, au transmis reprezentanții ITM Dolj.

Articolul precedentFirma care asigură hrana la Spitalul Județean de Urgență Craiova: „Prestatorul are obligaţia să asigure la cerere şi contra cost hrănirea cadrelor medicale”
Articolul următorUn nou Serviciu de Evidență a Persoanelor, în comuna doljeană Breasta