Un nou punct de evidență a persoanelor va fi deschis, luni, în comuna doljeană Breasta, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj anunțând că sunt în pregătire și alte trei astfel de centre în localitățile Celaru, Bratovoiești și  Valea Stanciului.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, cetățenii comunei Breasta vor fi astfel scutiți de drumurile până la Craiova, în cazul în care au nevoie de eliberarea unui act de identitate, autoritățile locale fiind cele care au decis înființarea unui asemenea serviciu pentru populație.

„În  luna noiembrie 2018, Consiliul local Breasta a hotărât să-și înființeze un serviciu propriu de evidență a persoanelor pentru a oferi cetățenilor săi posibilitatea de a-și procura actele de identitate chiar în localitatea de domiciliu, iar peste câteva zile, de luni, 14 ianuarie, acest obiectiv devine realitate. Chiar dacă până la îndeplinirea tuturor etapelor necesare ca acest serviciu să devină unul autonom mai este nevoie de timp, din 14 ianuarie, cetățenii comunei Breasta care doresc  să obțină un act de identitate, se pot deplasa la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Breasta care își are sediul în aceeași locație cu Primăria Breasta, programul de funcționare al serviciului fiind zilnic între orele 08.30-11.00”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

Pentru cererile care sunt însoțite de toate documentele necesare, actele de identitate se vor elibera în termen de o zi iar pentru situații deosebite, persoanele se pot adresa și la sediul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, unde actele de identitate se pot elibera chiar în aceeași zi, au mai spus reprezentanții DPCEP Dolj.

Articolul precedentConstructorii, spălătoriile auto și firmele de întreținere drumuri, în atenția ITM Dolj
Articolul următorTrei tineri din Craiova, care mergeau să se înscrie la Şcoala de Poliţie Câmpina, direcţionaţi greşit de GPS, s-au răsturnat cu maşina